Kurssin sisältö

Ensinuolet-kurssi on kuuden kurssikerran mittainen jousiammunnan alkeiskurssi, jota järjestetään Suomen Jousiampujain Liiton jäsenseuroissa ympäri Suomea. Yksittäinen kurssikerta on yleensä kahden tunnin mittainen, joten kokonaiskesto on 12 tuntia. Kurssilla saat hyvät perustaidot jousiammuntaharrastukselle.

1. tunti: Jalka asento, keskivartalon asento ja T-asento

2. tunti: Valmistautuminen

3. tunti: Veto (selkälihasten käyttö)

4. tunti: Ankkurointi, linjaaminen ja tähtääminen

5. tunti: Laukaus

6. tunti: Jälkipito

Kurssi sopii kaikenikäisille, joskin alle 10-vuotiaiden juniorien kohdalla on hyvä tarkistaa kurssin järjestävästä seurasta, että heiltä löytyy sopivaa jousivälineistöä nuorimmille harrastajille. Mikäli seurassa on junnuohjaaja, voi seura järjestää ainoastaan lapsille tarkoitetun Muksujen Ensinuolet -kurssin, joka keskittyy jousiammuntatekniikan lisäksi nuoren urheilijan koordinaatioharjoituksiin ja motorisiin taitoihin.

Kurssilla saat asiantuntevaa lähiopetusta, jonka lisäksi jokaisen kurssikerran jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, jossa kerrataan kyseisen oppitunnin aiheet videoin ja tekstein, luodaan kurkistus tulevaan oppituntiin ja tuodaan jousiammuntatietämystä hieman laajemmin taustalta.

Ensimmäinen Ensinuolet-pilottikurssi järjestettiin syksyllä 2015. Vuonna 2022 kursseja on tarjolla eri puolilla Suomea.